For 18 år siden var Annette Gylling med til at hente handelstandsforeningens pris "Æ Så ringe Endda" til grillbaren/pølsevognen 'Under Bøgen', og nu er hun tilbage på pinden som bestyrer.
GIVE: Efter en lidt ustabil periode sidst på året med svingende åbningstider genåbnede pølsevognen på Bøgetorvet igen, og denne gang med en gammel kending ved roret, 44-årige Annette Gylling. Hun er ansat som bestyrer af David Allermand, der har forpagtet stedet af Vejle Kommune.
Tilbage i 2001 var hun ansat af Pia og Johnny Mortensen, der havde åbnet spisestedet 'Under Bøgen' på Bøgetorvet, og i den periode fik pølsevognen handelsstandsforeningens hæderspris "Æ Så Ringe endda" for godt og veludført arbejde.
Efter et par som pølsevognsmutter søgte Annette dog nye græsgange og arbejdsudfordringer. Hun har blandt andet været bartender på Tunnelen i Give, og i 2018 færdiggjorde hun uddannelsen til pædagogisk assistent efter i en årrække at have arbejdet med mennesker med fysiske og psykiske udfordringer.

- Hver gang jeg kørte forbi pølsevognen her på Bøgetorvet i efteråret 2018, og der bare var lukket, så fik jeg altså lidt ondt i maven over det. Jeg syntes simpelthen, det var så trist.
Fik ondt i maven overden lukkede pølsevogn
Men med den ballast hvorfor så vende tilbage til 'Under Bøgen'?
- Hver gang jeg kørte forbi pølsevognen her på Bøgetorvet i efteråret 2018, og der bare var lukket, så fik jeg altså lidt ondt i maven over det. Jeg syntes, det var trist, og jeg havde også på mange måder lyst til at prøve noget nyt rent arbejdsmæssigt. Jeg har gennem mange år været meget, meget tæt på mennesker med store udfordringer, og jeg trængte simpelthen til nye udfordringer og nok også på en anden måde at være samme med mennesker på, siger Annette.
Hun har gennem en årrække været bestyrer staldcafeteriet "Tutten" på travbanen i Århus, som hun har forpagtet sammen med sin mand Brian Emborg. Her er hun fire dage om ugen, og det betyder, at Annette er nødt til at have folk ansat til at hjælpe med til at passe 'Under Bøgen' i Give.- I forhold til ånden og kulturen samt de folk, der kommer der, er det vigtigt, at det er mig, der passer "Tutten" på travbanen i Århus. Det kan jeg ikke sætte andre til, men jeg bestræber mig på, at tage så mange vagter her i pølsevognen i Give som overhovedet muligt. Pt. er vi i alt fire til at dele vagterne, og det kan lige gå, men vi er sårbare overfor sygdom, så når vi kommer lidt tættere på sommersæsonen, skal jeg ud og have lidt flere folk ansat; ikke mindst til weekenderne, hvor presset generelt vil være størst, siger Annette.
Laver selv bøfferne
'Under Bøgen' er en helt klassisk dansk pølsevogn med en menu, der rummer alt, hvad hører sig til lige fra ristede pølser over bøfsandwich og ribbensandwich til stegte grillkyllinger. Annette har udvidet menuen med en række specialpølser, og medio februar vil der i pølsevognen også muntert rotere en kyllingesteger, som nok skal få mundvandet i gang hos kunderne. De stegte kyllinger vil ifølge Annette blive solgt på udvalgte dage.
-Vi vil fremover køre med månedens burger samt diverse gode tilbud hen ad vejen. Vores ribbensandwich og bøfsandwich er allerede blevet store hits. Men vi gør også en dyd ud af at lave tingene fra bunden. For eksempel former og steger vi selv farsen til vores bøfsandwich, og det kan folk godt lide, siger Annette.
Bøffer og pølser med smil i øjet
Efter en både hård men også spændende opstart i december/januar er Annette og hendes folk så småt ved at finde rytmen i pølsevognen.
- Det er klart, at der lige skal bankes lidt rust af de første par dage. Men jeg føler egentlig, at jeg lynhurtigt er faldet ind i den gode gamle arbejdsrytme. Og så er det bare dejligt at få den gode kontakt med kunderne igen. Det er så hyggeligt, og når man står her bag disken får man rigtig mange gode snakke med kunderne. Og så er her jo altid en god stemning med masser af god humor hen over disken. Det er noget af det, jeg synes allermest om ved denne her branche, siger Annette.
Hun har fået masser af positive tilbagemeldinger fra folk, der er glade for, at pølsevognen igen er aktiv og stabilt oppe at køre. Det handler selvfølgelig om både de ristede pølser og den gode bøfsandwich med tyk brun sovs, men for ikke så få handler det også om at have et sted, hvor der er plads til en god snak, og til et sted hvor pølserne serveres med et smil og glimt i øjet.